Gereserveerd Finse Jorma Laine bronzen ring met ketting, vintage

€ 200,00
Artikelnummer: Z144
Afmetingen: ring br. 2 x l. 3 cm, ketting br. 5 x l. 10,5
Gereserveerd Een bronzen ring met een koperen ketting gesigneerd door Jorma Laine uit Finland.  Een aparte grote ring met een bijpassende ketting. Opvallend, apart, verfijnd maar ook stoer. Jorma Laine was een van de meest bijzondere zilversmeden van het hoge Noorden van de 60 er en 70 er jaren.
Hij ontwikkelde een bijzondere, abstracte, moderne stijl van werken met zilver en brons. Zijn beste werk was voor de firma Turun Hopea, hij werkte ook nog voor de firma Kultateollisuus Ky en natuurlijk voor zijn eigen bedrijf Zilver Laine.
Jorma Laine woonde afgezonderd, als een kluizenaar in een blokhut dichtbij de Finse bossen, waar hij ook zijn inspiratie vond voor zijn mooi geometrische sieraden maar ook geïnspireerd werd door bijvoorbeeld sneeuwvlokken.
Ook de verhalen van lokale mythen en geesten vormden een inspiratiebron. Een bijzondere man en zo ook een heel bijzonder sieraad. Let wel, het vlakke stuk in de ketting rondom de ovaal heeft wel wat oneffenheden en krasjes maar wij vinden dit niet storend.
De verstelbare vintage bronzen ring en de vintage bronzen ketting zijn in goede staat, zie de extra foto's voor de details.
Afmeting ring br. 2 x l. 3 cm, ketting br. 5 x l. 10,5 cm.
 
 
 


Meer bestanden:
2054100 bezoekers (3222801 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress