Verkocht Aksel Bender Madsen bank voor Bovenkamp in mosgroen, mid century design

Artikelnummer: F716
Afmetingen: be. 158 x d. 75 x h. 77 x zitd. 48 x zith. 42 cm
Verkocht  Aksel Bender Madsen prachtige mid century design bank in mosgroen ontworpen voor het Nederlandse meubelbedrijf van den Bovenkamp.
Een ontwerp van Aksel Bender Madsen uit de 60-er jaren, een prachtig vormgegeven bank met een goede zit en met de originele stof. Aksel Bender Madsen volgde een opleiding tot meubelmaker, heeft daarna de meubelopleiding afgerond op de Koninklijke Deense academie voor Art en Design.
Tijdens zijn studie raakte hij bevriend met Ejner Larsen. Samen richtten zij studio Bender Madsen en Larsen op waar ze vooral 's avonds meubels ontwierpen en overdag werkten voor the City Archtiect in Kopenhagen.
Een druk bestaan!  Na de opleiding werkten beide ontwerpers samen met Arne Jacobsen en Kaare Klint, ook bekende meubelontwerpers.
De Aksel Bender Madsen bank is gemaakt van teak hout, een kwaliteitsbank, deze mooie mosgroene bank met goed zitcomfort.
Aan de rechterkant van de Aksel Bender Madsen bank zit een onopvallende lichte verkleuring in de stof, dit moet even genoemd worden, zie hiervoor de extra foto's. Een prachtige mid century design bank.

Zie ook onze dames en heren fauteuil van Aksel Bender Madsen en ook de salontafel is snel online te zien.
Meer bestanden:
4670378 bezoekers (6281579 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress