Verkocht Louis van Teeffelen combi meubel

Artikelnummer: F707
Afmetingen: br. 200 x d. 50 x h. 118 cm
Verkocht  Prachtig combi meubel van Louis van Teeffelen. Van Teeffelen is bekend om zijn meubelontwerpen voor meubelfabrikant Walraven en Bevers, later Wébé genoemd. 
Van 1955 tot 1967 is Van Teeffelen de hoofdontwerper van Wébé, een periode waarin hoogstaande, kwalitatieve meubels werden ontworpen. Dit wandmeubel is combimeubel nummer 109, gemaakt van teakhout uit West Afrika.
Op de deurtjes zien we 4 kleine keramische tegels met een afbeelding van zeilschepen, deze zijn ontworpen door pottenbakker Jaap Ravelli.  Van Teeffelen ging in 1960 tot 1965 een samenwerking aan met Jaap Ravelli, een periode waarin zijn meubels een Japanse look en feel kregen. Deze mid century kast, dit dressoir, past goed in een klassiek maar ook in een modern interieur.
Het meubel van Louis van Teeffelen heeft aan de linkerkant een klep vak met daarachter twee kleine lades voor A 4 papier, daaronder een open vak, daarnaast een vak met groene glasplaat en daaronder een vak met een zwarte glasplaat. Onder het klep vak zien we een open vak voor bijvoorbeeld een aantal lees of interieur boeken! Links in het hoekje van de binnenkant van het klep vak zit een hele kleine beschadiging, zie hiervoor de extra foto's. Aan de rechterkant twee deurtjes met daarop de Ravelli tegeltjes, achter de deurtjes twee legplanken. onder  het open vak en de deurtjes zien we 4 lades met de zogenoemde lachebek grepen, zeer typerend voor Louis van Teeffelen. 
Een prachtige organisch gevormd design kwaliteitsmeubel van Dutch designer Louis van Teeffelen, het combi meubel is in zeer goede staat. 
 
Meubelen kunnen op aanvraag door ons bezorgd worden of geleverd worden via Brenger.nl, vraagt u naar de mogelijkheden!
 

 
 

Meer bestanden:
2475554 bezoekers (3756179 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress