Ringers chocoladedoos Rotterdam gevuld met maskers van D.R.G.M.

€ 100,00
Artikelnummer: R988
Afmetingen: br. x d. x h. cm
We beginnen maar met de prachtige doos van Ringers Rotterdam, bekend om zijn chocolade en bonbons. Het bedrijf Ringers, de chocolade en bonbon fabriek heeft bestaan van 1880 tot 1975. Op de doos zie je een voorstelling van mannen die iets aan het bespreken of aan het overleggen zijn. De antieke chocoladedoos heeft op de bovenkant wel wat krasjes, verder is de bonbondoos in goede staat. 

Dan is er ook nog de bijzondere inhoud van de doos! Ter ere van het huwelijksfeest van de familie Bakx en Smeets werd gevraagd of men verkleed wilde komen en dat in juni 1892! In het boekje uit 1892 staat het feestprogramma, wie treedt er op met welke onderwerpen, echt hilarisch en heel bijzonder. Zelfs de menukaart zit er bij. De menukaart is gemaakt door de stoomdrukkerij  gebroeders Schollaardt uit Rotterdam. 
Natuurlijk is dit een prachtige doos met inhoud, een verhaal, een feestprogramma boekje met maskers super voor een museum.
Het hele verhaal zit er bij in de vorm van het feestprogramma met de bijzondere maskers. De antieke maskers zijn natuurlijk gebruikt geweest maar gelukkig best goed bewaard zijn gebleven.  De antieke maskers zijn gemerkt op de achterkant met D.R.G. M., Deutsches Reich Gebrauchs Muster. Zie ook de vele foto's voor een goed overzicht van alles wat erbij zit. 
Meer bestanden:
4681298 bezoekers (6293604 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress