Handgemaakte houten Kauri vaas uit Nieuw Zeeland, vintage

€ 95,00
Artikelnummer: R920
Afmetingen: br. 6 x br. 10,5 x h. 19 cm
Bijzonder, deze houten handgemaakte vaas van de Kauri boom, Agathis australis, de grootste en beroemdste inheemse boom van Nieuw-Zeeland. Kauri behoren tot de machtigste bomen ter wereld, worden meer dan 50 m hoog, hebben een stamomtrek tot 16 m en worden meer dan 2000 jaar oud. Maori gebruikten Kauri-hout voor het bouwen van boten, houtsnijwerk en het bouwen van huizen.
Swamp Kauri is tot 45.000 jaar lang ondergedompeld in de veenmoerassen van het noorden van Nieuw-Zeeland door een natuurramp. Kauri hout is een van 's werelds meest waardevolle en voortreffelijke houtsoorten. Swamp Kauri staat bekend als het oudste bewerkbare hout ter wereld.
Door veel houtkap zijn de Kauri bomen nagenoeg verdwenen. Ongeveer 95% van de Kauri bomen zijn gekapt. Gelukkig wordt de Kauri boom nu beschermd en opnieuw aangeplant. De Maori's gebruikten het hout van de Kauri ook omdat het goed te bewerken was. 
De vintage houten Kauri vaas is aan de onderkant gemerkt met N.Z. Kauri Waimimiha Swamp Ahipara, Carbon dated 44500 years. Handcrafted by Teraki crafts, A. Taia N.Z. De vintage vaas is gedeeltelijk hol, de Kauri vaas heeft wat kleine krasjes en kleine plekjes verder in goede staat. Een bijzonder item gekocht in Engeland. 
Meer bestanden:
4672622 bezoekers (6284187 hits) sinds 29-3-2013
Powered by webXpress